zaterdag 21 juli 2007

Op zoek naar de Schat

Op zaterdagmiddag gingen we op zoek naar de schat.
6 groepen vertrokken om het kwartier voorzien van vragen- en antwoordlijst, pen én een rol koekjes. Dit laatste riep natuurlijk veel verwondering op. De ene groep reageerde met: Duurt de tocht zó lang of is dat voor als we verdwalen. Sommige groepen vertrouwden het niet helemaal en hadden inderdaad een goed voorgevoel zoals later blijkt.
De groepen moesten allerlei vragen beantwoorden, aanwijzingen én letters zoeken, die hen uiteindelijk naar de schat zouden leiden.
Even voorbij het gedeelte van het sprookjesbos, waar vragen voor de allerkleinsten werden gesteld, werden ze opgewacht door piraten. Deze piraten waren op zoek naar nieuwe matrozen die goed konden drinken, snel en sterk waren en goed konden richten
(zie foto's).

Uiteindelijk konden ze dan via de aanwijzingen en letters de schat in de kantine vinden en extra bonuspunten verdienen door de schat te kussen.
De schat was echter geen kist, maar een persoon: Ineke Soons!
Bovendien konden ze door het inleveren van een volle rol koekjes nog 5 extra gouden bonusmunten verdienen.

Groep 5: De Zuipschuiten (Danny & Wendy met Dewi en Gilbert & Tamara met Jonas) wonnen deze jacht naar de schat met de meeste punten. Proficiat!

Op zoek naar de schat

Geen opmerkingen: